Historiek

In 1971, bij de viering van het 40-jarig bestaan van de Neerpelter scoutsgroep, waren er enkele zonderlingen van rond de 40 die meenden dat ze nog in een tentje op de Rally moesten komen kamperen !
Toen we in 1981 de voorbereidingen troffen voor het 50-jarig bestaan werd dit idee terug bovengehaald. We zouden heel Neerpelt laten zien dat er nog “schoute” waren. Met een enthousiaste ploeg werkten we maanden om in Neerpelt terug een scoutsfeest te organiseren.
Het eerste weekend bestond uit een herdenkingsmis, een tentoonstelling in het Dommelhof, een Vlaamse kermis op de rally, een groot groepsspel, een vrij podium en kindertheater en op 28 augustus zou dan het “kamp oude stijl” beginnen. Het weer was prachtig, de ambiance was goed, de opkomst was enorm en overal werd er gevraagd naar meer.
Samen met oude vrienden enkele dagen terug in de natuur gaan, uit de dagelijkse sleur stappen en zijn wie we zijn, jong en oud door elkaar, zonder onderscheid van rang of stand. Net als vroeger een tafel sjorren en worsten (aan)bakken op het houtvuur, op tocht gaan, rond het kampvuur zingen.
Enkele dagen leven in een aparte wereld samen met vrienden!
Het jaar daarop vertrokken 47 Neerpelter scouts naar de Tomp in Achel. Een traditie werd geboren. Ieder laatste “volledige” weekend van augustus werd voortaan vrijgehouden voor het jaarlijkse kamp.
We sloten ons aan bij VOSOG (Vlaamse Oud-Scouts en Oud-Gidsen). We kozen een dagelijks bestuur dat instaat voor het reilen en zeilen van onze groep.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Recreatiedomein en uitvalsbasis van de scoutsgroep van Neerpelt-centrum